joi, 3 noiembrie 2011

Auzi, tu ce vrei de la viata?

In generala, aveam un coleg, care in clasa a5-a la o prostie de chestionar dat la dirigentie a raspuns ca vrea sa se faca boschetar.

Evident ca toti am inceput sa ne radem precum magarii, inclusiv eu.
My point is? Sunt absolut sigura ca macar odata in frageda pruncie ati fost intrebati ce vreti sa va faceti cand o sa fiti mari. Si voi ca niste ''viitoare sperante ale patriei'' ati raspuns ca vreti sa fiti doctori, ingineri sau profesori. De obicei aceste minunate intrebari vin din partea unor minunate babe, matusi sau nesarati care nu au ce lucra si vor sa calce pe nervi niste copii de 5-6 ani. Pentru ca evident, de la 5 ani tu deja ti-ai planificat toata viata, ai fost la vrajitoare si ti-a ghicit in ghioc ca o sa fii neuro-chirurg sau savant de renume mondial.
Da apropo, tu ce le ziceai ca o sa te faci cand o sa fii mare?
Eu in general spuneam multe lucuri, si imi schimbam viitoarea cariera in functie de interlocutor si dispozitie. Spre exemplu, vazusem eu un anime, Lady Lady, cu o fata care facea echitatie. Si atat eram eu de fascinata de caii aia, incat intr-o vreme numai asta cantam, ca vreau sa ma fac antrenoare de echitatie. Vroiam sa ma fac si gimnasta, in conditiile in care astazi stau pe banca juma' din ora de sport.
In clasa a5-a ma vedeam deja arheolog, pentru ca aveam senzatia ca ajunge sa iubesc istoria si antichitatea (care e de altfel marea mea iubire si-n ziua de azi). Pana cand m-au chemat la sapa in gradinuta, si am zis ca nu e de mine.
Astazi ce vreau sa fiu ... ?
Astazi ma gandesc serios sa urmez exemplul colegului meu de generala, sa ma fac boschetar, ar fi atat de tare, stai in natura, respiri aer curat, vanezi porumbei prin parc (daca ii prinzi si pe aia) contemplii la nemurirea sufletului. Tare, nu?
Ma intreb ce ar zice multitudinea de matusi de gradul 100 cand ar afla ca m-am facut boschetara, as da orice sa le vad fata.
Pentru ca in lumea asta amara si bolnava mintal, sunt oameni care nu numai ca au ajuns la 30 de ani sa stea cu parintii, dar mai si toarna chestii de genu: ''Ah, pai asta nu e meserie, nu o sa ai success, fa-te si tu avocat sau doctor.''
Eu inca stau si ma mir de mentalitatea asta retardata de a devenii un fel de hamster in sistemul de rotite al societatii, sa te faci folositor societatii ... gah, mi se face scarba cand aud termenul.
Spre exemplu' hamsterii societatii care azi invart rotitele alea cu atata verva de le rup, sunt si avocatii aia care cred ca au calcat intr-un tribunal de vreo 2-3 ori de cand si-au luat diploma.
Sunt si aia care fac politichie, doctorasii care iau mita pentru o operatie amarata de apendicita, profii care dau note din burta si le umfla mai ceva ca si pizza de casa facuta de mama. And believe me, aia chiar e umflata rau.
Asa ca, de ce sa spun ca eu vreau sa ma fac, spre exemplu, jurnalist de documentare? Nu e folositor societatii, nu devin si eu o rozatoare in magnificul sistem, nu am si eu rotita mea.
Mai bine ma fac boschetar, asa o sa fie toata lumea fericita.

1 comentarii:

Măddz`own spunea...

păi eu m-aş face milionară în € :x
"pasărea mălai visează"

Trimiteți un comentariu