luni, 16 ianuarie 2012

Vive la revolution! You're doing it wrong!

Cam de cand a inceput povestea asta cu protestele am aruncat si eu cate un ochi la sticla, desi ma uit rar la TV. Prima mea impresie a fost de bun augur. Se strang niste oameni, care protesteaza pentru cineva care s-a dedicat unei cauze nobile, pe un salariu mizer, si care culmea, a reusit sa faca ceva care functioneaza.
Apoi, cand protestele s-au transformat intr-o mini-revolutie, eram din nou ceva de genu: ''Deci mai exista farame de speranta in tara asta?! Asta e ceva nou.''
Apoi s-au intamplat mizeriile de sambata in capitala, eram aproape convinsa ca sunt niste instigatori platiti de gloriosul partid.
Astazi mi-am dat seama ca e vorba de prostie. Prostia ajunsa la paroxism.
Si cand spun prostie, nu ma refer la oamenii care prostesteaza in mod normal, ci la handicapatii care acu' ceva vreme s-au luat la bataie. E o chestie tipic romaneasca.
E tipic sa ne bagam picioarele, de fapt, e ceea ce a facut si marinarul (sau acea gluma jalnica caruia ii se mai spune presedinte) e ceea ce fac si robii lui. Isi baga picioarele.
Si culmea e ca ne-am bagat picioarele de doua ori. Daca prima oara e scuzabila, a doua nu e. In afara de faptul ca suntem masochisti, sau de ce sa nu o spun, ne place mizeria 
Bineinteles ca acum i-am intepat direct in inimioara pe ''adevaratii romani'' cu afirmatiile mele nepatriotice. 
Mi se rupe.

Romania nu e o tara pregatita pentru democratie. Stiu ca toate povestile astea frumoase despre cat de minunata e democratia suna frumos, dar democratia aplicata la niste oameni care ar fi in stare sa te voteze pentru trei saci de faina si o galeata e o cretinitate.
Nu spun ca imi convine dictatura, spun doar ca idea de vot universal aplicata intr-o tara ca Romania nu e buna. Votul cenzitar, in schimb, aia e o alta treaba. Insa bineinteles ca asa ne pierdem tot electoratul care ar fi in stare sa iti ridice altare pentru ca le-ai umplut burdihanul cu mici si bere.
Pentru ca aici vorbim de lelea Floarea din Cucuietii de munte, vorbim de populatia rroma care in marea lor majoritate sunt cum sunt.
In cazul votului cenzitar nu se pune problema micilor. Aici vorbim de niste oameni cu un venit ok, cu o anumita educatie. Noh, pe aia nu ii prea poti fraierii cu mici si bere.
 Sigur ca si acolo apare mita, dar e o populatie mai cernuta.
Si ca sa inchei aberatia politica, cea mai mare plaga pentru un popor, consider eu, e lipsa de educatie si dezinformare a maselor. Pentru ca asta e cea mai buna arma de care se poate folosi un dictator in prima faza ca sa castige increderea populatiei.
Ori in conditiile in care traim intr-o tara in care nu e in stare sa construiasca scoli si biblioteci, ci prefera sa dea banii pe popi si paranghelii politice, oamenii care imi vorbesc mie de minunile democratiei pot sa se duca si sa se spele pe cap cu ea. 

3 comentarii:

MikuMyuuki spunea...

Si mass media are o mare parte din vina. De exemplu ieri, pe Realitatea, se spunea cum ca la Craiova [aka orasul in care stau] ar fi vreo 500 de protestatari. Daca dadeai pe Craiova live, nu vedeai mai mult de 70 oameni. Daca or fi fost si aia 70, probabil 30 dintre ei erau trecatori care cascau si ei gura, ca doar noi suntem olteni si trebuie sa fim la curent cu toate desi ne doare`n 14.
In orice caz, mai mult de jumatate dinte cei care protesteaza acu` in Piata Universitatii [am nimerit-o?] sunt protestatri pe buna dreptate. Suntem condusi de un idiot care nu stie decat sa fure si sa distruga orice lucru bun in tara asta. Dar se mai gasesc si alti destepti care sa vina si sa distruga orice incercare a oamenilor care pe buna dreptate isi spun oful.
Mai ti minte cand mureau oamenii in spitale ca i se pusese pata lu` Base sa desfiintele spitalele? Tot oamenii astia saraci s-au dus si le-au dat mancare din putina mancare pe care o aveau.
Pe Base l-a durut in cur. Ba nu l-a durut, ca daca-l durea facea ceva. Pur si simplu s-a scarpinat dupa ureche si s-a dus sa-si bronzeze chelia.
Ma rog. Suntem picioare fara cap. Si daca mai apare din cand in cand cate-o urma de neuron, vin miliarde de virusi gata pregatiti sa-l sufoce, sa-l dea cu capu` de toti pereti, sa-l bata mar si apoi sa-i puna streangul de gat.

`miku
P.S. m-am saturat de idiotii care vor sa conduca tara; m-am saturat si imi e greata numai cand aud de ei; fir-ar ei sa fie
P.S. 2 gata, m-am descarcat.

Tsume spunea...

Televiziunile vor sa faca si ele senzatie. E meseria lor, pana la urma. Si daca vorbim de Realitatea, ala e post basist :-j.
Si daca tot vor sa ajunga la o solutie, sa il aduc inapoi pe Regele Mihai. Nu spun ca totul o sa fie lapte si miere imediat dupa re-instaurarea monarhiei (un loc care e al lor de fapt si de drept) dar decat niste fosti comunisti si cocalari politici, oh doamne, prefer monarhia care da un exemplu populatie, prefer monarhia care a facut din tara asta odata un loc normal.
Dar daca stau sa ma gandesc mai bine, am fost deja spalati bine de tot pe creier in comunism :-j.

MikuMyuuki spunea...

Trebuie sa mai treaca inca 20-30 de ani ca sa se duca mentalitatea comunista.
Ok, noi nu o avem, dar majoritatea populatiei a trait in comunism si cum ai spus, creierul e deja spalat.

`miku

Trimiteți un comentariu