duminică, 15 aprilie 2012

Covers vs Originals (sau de ce s-a intors lumea cu curu' in sus).

Stiti ca exista o vorba: You know you suck when the cover sounds better than the original
Acum, daca e sa ne raportam la melodiile orginale vs cover-uri, nu stiu daca are rost sa discutam, e o chestie extrem de discutabila si relativa. Dar totusi, cand auzi din gura unei fatuce de ... nici 17 ani, niste melodii care in mod normal te fac sa te intrebi ce dracu cauta niste oameni ca tanti aia cu Friday in industria muzicala, si care ironic, suna mult mai bine in varianta ei, iti vine in minte ideea cu ce s-ar intampla daca am exista intr-un univers paralel, unde calculatoarele nu sunt niste inlocuitoare pentru voce si instrumente.
 Si ca sa adaugam inca o doza de ironie amara in toata povestea asta, artistii care fac cover-uri (si aici ma refer la cei seriosi care chiar au in vizor o cariera muzicala, care investesc bani in microfoane, instrumente o camera de filmat de calitate) sunt marginalizati la nivel de YouTube.
Nu zic ca YT nu e ok ... pana la urma cred ca lumea se uita mai des pe YouTube decat pe MTV, dar nu vad ce rost are sa se scoata pe piata niste creaturi care traiesc din auto-tune, cand exista oameni talentati, care chiar fac muzica pe bune si nu fake-uri.
Eu am le-am descoperit recent pe Megan Nicole si Tiffany Alvord (de Boyce Avenue stiam de mult), care fac niste cover-uri absolut superbe pentru niste melodii care in general nu le-as asculta nici cu pistolul la tampla, ca sa vezi ce poate schimba talentul . (exagerez >.<)








Enjoy the actual music ^^


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu