joi, 6 septembrie 2012

Feministele de ocazie.

Stiu ca odata, intr-un access de oripilare fata de jegul mai mult sa mai putin feminin in care ma scaldam iarna asta, am facut un post despre  Moralistele de ocazie.
Ei, daca ati citit postul sau daca aveti de gand sa o faceti, o sa constatati ca eu la vremea aceea aveam o problema cu niste curve muieri, care se credeau sfinte, si aveau tupeul sa predice in dreapta si-n stanga minunatele lor principii care ar trebui sa se aplice tuturor celor din galaxia asta care inca nu suntem la fel de sfinte ca si ele.
Bullshit, mostly.
Astazi am sa ma leg de o ruda apropiata a speciei descrise sumar mai sus, si anume dupa cum ne spune si titlul : Feministele de ocazie.

Imi place foarte mult sa vad tipe care traiesc in utopia lor plina de unicorni si curcubee, care se drogheaza cu iluzia ca sunt independente din toate punctele de vedere, dar cel mai adesea o sa le auzi debitand pe seama independentei lor financiare, care de cele mai multe ori sta agatata de portofelul persoanelor in cauza:

1: Parintii care trag prin alte meleaguri si spala WC-uri doar ca progenitura lor sa aiba cele mai inalte conditii de viata si sa se rupa in fiecare seara prin cluburi, sa vina acasa beata si acoperita de voma.
2: Fatucele care reusesc sa agate un dude, si sa il convinga sa se insoare cu dansele, iar acum sta pe curul ei acasa si asteapta bani tot de pe alte meleaguri sau de la serviciul dude-ului in cauza, care trage ca un bou, in timp ce tu vita proasta ce esti, stai acasa si te plangi de cat de mult ai tu de lucru, ca e atat de greu sa speli un blid, e atat de greu sa bagi o haina la spalat, si oh doamne oh doamne, daca ai vrea ti-ai lua lumea in cap si te-ai care la dracu-n praznic.
Pana la urma ce dracu te opreste?! Ah, dar poate faptul ca ai avut chef sa faci pe sotioara de la 18 ani, faptul ca n-ai vrut (refuz sa ma aud povestea, cu n-am posibilitati, e o porcarie imensa, exista oameni din lumea aIII-a care au mai multa ambitie si putere de a rabda decat ai tu) sa faci o facultate sau macar o postliceala amarata care sa iti dea macar speranta unui loc de munca din care te poti intretine singurica.
Pana la urma daca vrei sa o arzi housewife, be my guest, suntem ceea suntem, si chiar daca pretindem sa fim un elefant cand nu suntem altceva decat o musca, nu o sa stirbeasca cu nimic realitatea. Dar NU ai nici un drept sa te apuci sa imi spui ca esti o femeie libera, ca esti emancipata, ca gandesti deschis si alte enormitati din astea.
Ori poate nu stiai, faptul ca poti sa dai un click sau sa uploadezi poze pe facebook, nu te face feminista, faptul ca conduci o masina care nu e platita si intretinua din banii tai, nu te face feminista, faptul ca inca depinzi de banii parintilor tai pentru absolut tot ce ai nevoie, te scoate total din categoria din care pretinzi cu atata verva ca faci parte.
NU ESTI FEMINISTA!
Esti pur si simplu un tzanc care a trait toata viata cu senzatia ca e forta a naturii, cand in realitate treaba sta cu totul altfel. Poate intradevar, nu e vina ta in totalitatea, e si vina celor care inca nu ti-au caftit un dos de palma ca sa te trezesti din starea asta de awesomeness cand singurii bani pe care i-ai castigat cu manuta ta sunt monezile de pe facebuci.
Bineinteles, termenul de feminista il obtii dupa ce ai indeplinit niste conditii care sunt total opusul celor pe care le indeplinesti, dar nu ma astept ca tu sa sti ce inseamna asta. Nu ma astept chiar deloc sa sti ca asa feministele adevarate se preteaza la chestii de genul asta.
Emanciparea femeii a fost facuta de niste tipe care au inteles ca daca vrei sa fi egalul unui barbat, trebuie sa ii demonstrezi ca ti se rupe de el din orice punct de vedere, mai ales din cel financiar, nici o miscare in istoria asta n-a schimbat ceva cu povesti vanatoresti. Iar asta ma aduce la inca o categorie, cele care sunt in stare sa se intretina singure, dar inghit orice rahat care vine din partea barbatelului lor din pura dementa iubire.
De ce, in numele lui Trompi ai face asta?
Nu scrie nicaieri ca o relatie sau o casnicie presupune sa fi stergarul partenerului, stiu ca e foarte greu sa iti pastrezi mintea intreaga cand iubesti, dar trebuie sa existe acel gram de self esteem, macar atat cat sa nu te bage in mormant. Ori in clipa in care incetezi sa te repsecti pe sine pana la stadiul in care ai ajuns o larva, inseamna ca iti meriti soarta, mai ales cand sti ca poti schimba toata povestea asta in maxim sfert de ora in favoarea ta.
N-am sa ma apuc acum sa fac o dizertatie despre ce inseamna egalitatea intre un barbat si o femeie, pentru ca in general nu cred in conceptul de egalitate deplina, also known as communism. Dar cert este ca nu putem coexista unii fata de ceilalti. Prin urmare, trebe gasita o metoda prin care sa ne centram la granita dintre doua extreme, atat cat suntem noi in stare.
O sa am intodeauna mai mult respect pentru o prostituata de profesie, decat pentru o feminista de ocazie. Curva, intradevar, are nevoie de barbati pentru bani, nu o sa ascunda niciodata chestia asta, ba chiar e foarte sincera, iti cere tariful de indata ce ai deschis parbrizul masinii. Feminista de ocazie o sa pretinda intodeauna ca e independenta curului, cand de fapt nu e altceva decat o verigha dintr-un lant de bunuri, sau poate cine stie, cel care o intretine e bunul.
Basically, ce incerc eu sa spun batand tastatura-n piua:
Cunoaste-ti locul si accepta-l daca nu vrei sa il schimbi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu