marți, 10 septembrie 2013

Maidanezu' care rupe lesa.

Avand in vedere isteria de saptamana asta pe tema caini vs oameni, mi-am dat seama ca exista o serie de psihopati care intre viata unei javre periculoase si purtatoare de boli si viata unui om prefera sa o aleaga pe prima. De fapt nu e vorba de cazul copilului aici, e vorba de pericolul pe care il reprezinta maidanezii si inconstienta unor ONG-uri care au senzatia ca lumea asta e plina de unicorni si floricele pe campii. Cainii contrar a ce cred niste nefutute sunt doar niste lupi domesticiti, nu sunt niste fiinte nobile in care trebuie sa ai incredere deplina. Nu trebuie sa ai incredere deplina nici in oameni, ca si noi suntem niste animale evoluate, daramite intr-un caine. 

Instinctul lor de animal de prada poate sa fie domolit, dar niciodata anulat pe deplin. Si e ok sa ai un patruped periculos, atata timp cat il tii in propria ta curte si iei masurile necesare pentru a nu se inmulti.
Ma intreb ce s-ar intampla daca mi-as lasa dulau mioritic sa umble de-a lela pe ulita, cam cate babe ar rupe in dinti?
Situatia maidanezilor din Bucale si alte orase mai mari e destul de simpla, au devenit atat de existinsi incat e o prostie sa spui ca sterilizarea e o optiune. Umblatu la coaie nu rezolva problema coltilor, sterilizarea e o optiune atunci cand situatia e tinuta sub control, e folosita ca o masura de preventie dar nu ca o masura de starpire.
Si boss, ma doare-n hamsie ca is ''niste fiinte cu suflet si drepturile animalelor'', ma indoiesc ca ai mai spune asta daca ai fi inconjurat de o haita intreaga. Is niste animale si fac ceea ce e normal pentru niste animale, sa rupa-n dinti, sa se hraneasca si sa se inmulteasca.

Am intalnit de asemenea pareri cum ca e ok ca maidanezii sa fie acolo, ''ca vai, eu nu umblu in zone periculoase unde misuna cainii, si nici tu nu ar trebui sa o faci.''
Cacat, in nici un oras din Europa in care m-au plimbat ai mei n-am vazut maidanezi, n-am vazut sau auzit oameni punandu-si problema asta. La noi insa e ok sa nu ne putem plimba plozii in parc din cauza unei potai.
Si in cazul copilului si bunica care trebuia sa il supravegheze. Pe adulti cine trebuie sa ii supravegheze? Pentru ca au fost enshpe mii de cazuri in care erau muscati oameni in toata firea, sau voi cand mergeti sa va plimbati o luati pe mama mare cu voi? Nu cred.
Nici un om normal nu empatizeaza cu o alta specie mai mult decat cu a sa. E un comportament denaturat pe care il practica in mod normal lepadaturile si inadaptatii, si da, oamenii iti trag teapa, cainele tau nu o face. Nu o face pentru ca ii dai mancare si adapost, si nu are creierul atat de dezvoltat incat sa gandeasca treaba asta.
Toata povestea asta e a alege intre oameni si caini, daca ti se pare ok sa existe caini pe strada, daca ti se pare ok sa fie muscati oameni si tu sa aperi niste daunatori (cainii comunitari is niste daunatori, la fel ca si sobolanii btw) atunci sper sa te prinda la un colt de strada o haita de dulai.

Cheers!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu